logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Annonsera ditt asien uthyres boende

Phuket - Destination Phuket i Thailand

Fråga en erfaren resenär vad namnet Phuket betyder för dom och du kommer att höra kommentarer som "fun in the sun" eller "en stor vacker ö med det bästa av allt som Thailand har att erbjuda." Thailands största ö är också en av de mest välkända och populära turistmålen. Ligger i södra Thailand på västkusten i Andaman havet, Phuket vädret som är varmt till hett hela året. Även Sydostasien berömda monsunsäsong, som varar från sommaren till tidig höst i Phuket, behöver inte störa dina semester planer, eftersom regn i allmänhet faller bara på kvällen, lämnar dagtid solig och klart. Landskapet liknar ett tropiskt paradis med frodig tjock grönska och höga träd som flankerar på sandstranden varvade med turkosa vågor.

En avkopplande plats vid havet

De flesta besökare till denna ö älskar vatten och planerar att tillbringa en stor del av sin dag där, eller i närheten. Patong Beach området ett smultronställe, särskilt för unga singlar, med en 3000 meter lång strand (i kombination med ett livligt nattliv efter solen gått ner). Familjer och par kan vara lyckligare på lugna Karon Beach, som också särskilt är älskad av skandinaviska turister. En annan relativt lågmält alternativ är Kata Beach, bara några kilometer söder om Karon, som har en härlig strand kantad med palmer, liksom ett bra urval av butiker och minilivs. Kamala Beach, på Phukets västkust norr om Patong, är en avslappnad och avkopplande plats vid havet.

Simning i Andaman havet är förtjusande i sig, men varför inte lägga till lite njutning genom att ta på dig snorkling utrustning och utforska några av Phukets fantastiska korallrev? Fridykning utanför stranden är ett annat alternativ. Du kan också prova på organiserade halv eller heldags turer med snabba motorbåtar för snorkling och fridykning nära de små öarna utanför kusten av Phuket. Snuba dykning är en ny och enklare version av scuba dykning, roligt även för barn. Uthyrning av utrustning och professionell undervisning är tillgänglig för dom flesta av dessa vattensporter till en rimlig kostnad. Båtfantaster kanske föredrar att tillbringa sin tid med segling, båttur eller havs-kanot paddling, se till att besöka Chalong Bay, som har väntande båtar förtöjda i rad, seglings tävlingar och ett brett sortiment av båtdagsutflykter.

Så mycket nyttig information har getts om livet på Phukets strand att du kommer bli förvånad över att höra den mängd land attraktioner som väntar på dig. Utforska öns grönskande kullar och tropiska regnskog med en guidad vandring i naturen eller en djungelvandringen. För en annan exotisk aktivitet planera att besöka det fantastiska landskapets med utsikt från en elefantrygg. Elefant vandringar är mycket populära och faktiskt bekvämare än de kanske låter, eftersom du kommer att sitta i en stol som är fastspänd högst upp på din tjockhudade elefant. Underbara vattenfall är en fantastisk upplevelse på Phuket och även bra för ett snabbt dopp att kylas ner efter en tropisk varm dag. Du hittar olika utkiks platser där du kan beundra den underbara vyn.

Unik underhållning

För lite mera fart, vandra genom de pittoreska gatorna i Gamla Phuket Town. Den ger en charmig blandning av kinesiska och kolonial arkitektur. Buddhistiska tempel, som överallt i Thailand, ger en unik inblick i kulturen i detta exotiska land. (Kom ihåg att klä dig anständigt - inga shorts för endera könet! - Och ta av dig skorna innan du beträder en av dessa heliga platser.) Båt Plaza är en bra plats för familjen att ha roligt av alla slag. Prova pedalbåt på den konstgjorda sjön, vattenballonger, ridning dragande en hästvagn eller en vattenbuffel med vagn, konst eller yoga klasser. Perfekt för alla åldrar. Shopping möjligheter i överflöd, du kan köpa allt från pärlor till skräddarsydda kostymer till krimskrams och souvenirer.

Finsmakare och helt enkelt hungriga själar kommer att ha en bra tid matmässigt i Phuket. Naturligtvis asiatiska köket vimlar - pad thai nudlar, curry, stek, klibbigt ris - tillsammans med läcker tropisk frukt, antingen rå eller sauterade. Men du kommer också att ha ett rikligt utbud av västerländska maträtter, om du så önskar. Efter middagen kanske prova på lite av Phukets berömda nattliv. Bangla Road i Patong är den livligaste - och vissa säger den mest vanhedrande. Välj och vraka för att hitta din smak på ställe som passar dig bäst. En annan kvällsverksamhet är extravaganta FantaSea Show, en kombination av cirkus, scenshow och kulturellt tema, huvud personer är ett team vältränade elefanter.

För logi, alla populära stränder erbjuder ett brett utbud av boende att lägga ditt trötta huvud. Hotell finns allt ifrån högklass till lågbudget. Reservera i förväg om du vill bo i dom mer populära områden, särskilt om du kommer att resa mellan november och maj, toppen av högsäsongen. Om du planerar en lång vistelse med en minimal budget kan små möblerade hus vara ett ganska billigt alternativ att hyra. De i den övre delen av den ekonomiska skalan kan välja att hyra en privat villa. Och skulle det visa sig att du blir så förälskad i Phuket och du vill ha en permanent bostad på ön, finns det en väl fungerande fastighetsbransch, med marknadsföring av lyxiga bostäder.

Dela: