logo

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Lista ditt Thailands reseföretag

Destination Phi Phi Island in Thailand

Resa till Phi Phi (uttalas "Pee Pee") Öarna, kan du förvänta dig att se Leonardo Di Caprio simma mot dig när du står på stranden. Den berömda amerikanska skådespelaren med huvudrollen i "The Beach", en 1999 film som på denna ö, mellan Phuket och fastlandet i Thailand vid det ljumma Andaman havet. Phi Phi med sin dramatiska natur, och med sin övervuxna tropiska vegetation, branta klippor och mystiska grottor. De extra bonusar med plana vackra sandstränder och glittrande blågröna havsvatten gör det till en idealisk semester plats, liksom. Koh Phi Phi, att ge det sitt fulla namn på thailändska, är egentligen en grupp av öar, varav Phi Phi Don är den största och den enda ön med permanent bebodda. Phi Phi Leh, platsen för filmen, även den har underbara stränder som besöks av turister, medan de återstående öarna, Bida Nok, Bida Noi och Ko Mai Phai (Bamboo Island), är i princip bara hisnande stora obefolkade kalkstens stenblock.

För en bra semester

Phi Phi öarna är också känd som platsen som drabbats hårdast av den ökända tsunamin 2004, då en undervattens jordbävning orsakade en våg av monstruösa proportioner. Vid det här laget, har alla spillror och skräp rensats bort med hjälp av statliga och frivilliga insatser, och ön har återställts till en härlig by. Phi Phi öns nådiga, vänliga invånare är glada att se turister återigen njuta av deras charmiga hem och ö. Detta är en stor destination för singlar, par och familjer.

Fritidsaktiviteter på Phi Phi i centrum kretsar främst det dramatiskt vackra landskapet. stänka i havet, sol och bad är ett underbart sätt att spendera dina första par dagar på Phi Phi, medan du kopplar av och släpper alla dina bekymmer. Dina barn kommer att skvalpa och njuta av det varma, lugnande vattnet och bygga sandslott på skyddade stränder. Efter det kommer du att finna att Phi Phi är en perfekt miljö för snorkling och dykning, två av Thailands mest populära sporter som kan avnjutas av semesterfirare i alla åldrar och nivåer av skicklighet (lektioner och guider finns tillgängliga även för nybörjare). Färgsprakande korallrev och regnbåge färgade fiskar är två av de fantastiska sevärdheter du ser på din undervattens resa. Med hjälp av en guide kan du också utforska undervattens grottor och överhäng som skapats av de enorma kalkstens formationer. Simma med dessa black tip hajar (som är ofarliga ... så säger de) är en livs företeelse i livet och upplevelse för den äventyrliga själen.

Naturligtvis med sina gigantiska klippor i överflöd, är bergsklättring en het aktivitet, när du har nått toppen, kommer du att belönas med helt spektakulära vyer. Klipp hoppning är ett adrenalin pumpande alternativ för dem med gränslös energi och modigt hjärta. Kajak paddling är ännu ett bra sätt att se de andra öarna i gruppen och tillbringa en trevlig, aktiv dag utomhus. En mindre fysisk krävande sätt att beundra panorama utsikts skönheten av Phi Phi öarna är att ta en helikopter tur från angränsande Phuket.

Shopping och restauranger

Om shopping abstinensen sätts in, ta dig an Phi Phi basaren. Denna marknad med slingrande stigar och småstånd säljer alla typer av intressanta, vackra och användbara föremål. Till exempel kan du plocka upp snorkel-utrustning att använda under din vistelse eller de lokala specialiteter som utsökta silver eller snäckskals smycken, att ta hem som vackra, och mycket uppskattade presenter till dina vänner ... eller för dig själv. Leta efter några av de regionala hantverk såsom batikkläder eller ananaspapper. Fynda och pruta med de lokala handlarna över priser - alltid med ett leende och ett sinne för humor - är en del av det roliga.

Det finns en mängd olika matställen på Phi Phi. Öns restauranger är mycket uppfinningsrika, även om många av deras ingredienser - med det uppenbara undantaget för färsk fångad fisk och skaldjur - måste transporteras in från fastlandet. Var beredda: thailändsk mat i allmänhet är känd för sin ljuvligt kryddiga mat i södra Thailand, där Koh Phi Phi ligger, är snäppet ännu starkare. Om din västerländska gom behöver en paus, kommer du bli lättad över att veta att Phi Phi har flera italienska och även brittiska restauranger. Njut av en engelsk stil "cuppa" med din frukost.

Nattlivet är varierat. Lyssna på sofistikerade jazz på de exklusiva hotellbarer eller fyll ditt ölglas från en hink när du dansar och festar på stranden. Om du letar efter det vildaste ungdomliga partyt - eller vill undvika det – dom är baserade på stränderna på öns södra sida, där barerna kan hålla öppet fram till fyra på morgonen. För exotisk kvällsunderhållning, se en show av elddans eller Thaiboxning (Muay Thai).

Boende, som det kan förväntas i Thailand, är rimligt prissatta och tillgängliga för att passa alla typer av resenärer. För full service lyx, prova ett 5 stjärnig sparesort, eller om du reser med begränsade medel, kan budget prissatta hotell vara mer din grej. Phi Phi som fortfarande stolt ståtar med några av de traditionella thailändska strandbungalows, som till stor del har försvunnit från mer utvecklade områden som Phuket.

Dela: