logo

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Mexikansk restaurang Koh Samui

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Destination Pattaya in Thailand

Om du letar efter vackra stränder, bra underhållning och en upplevelse som kommer att hålla i sig under en livstid, leta inte mer, Pattaya i Chonburi Provinsen har allt! Detta är en av de mest populära turistmålen i Thailand och det är inte svårt att förstå varför. De som har varit här kommer igen för mer av den ljuva livet som bara kan avnjutas runt Paradis Resorterna i Thailand. De som aldrig varit här är så nyfikna att ta reda på vad allt handlar om …

Geografi

Ligger vid havet Gulf of Thailand, Pattaya är egentligen en ganska stor yta. Detta är varför människor normalt brukar dela in orten i sektioner. Det finns (norra) North Pattaya som anses tyst och utmärkt för resenärer som letar efter utrymme på stranden. Sedan finns det centrala Pattaya som är perfekt för vattensporter. (södra) South Pattaya omfattar också delar av inlandet och det är där vi hittar den berömda Walking Street. De som vill lämna spänningen i Pattaya City bakom sig kan granska området som kallas Jomtien Beach där atmosfären är lugn vid havet. Bangsaen är också en del av Pattaya regionen och detta är ett område som är mycket populär bland thailändarna då det är mer av ett lokalt turistmål som kan vara av intresse för resenären som vill interagera sig med infödda.

Boende

Det finns något för alla i denna region. Familjer kan njuta av hotell med all-inklusiv-erbjudanden som gör det enkelt att njuta av paradiset med små och stora barn. Backpackers kan också hitta smart boende i form av pensionat som är billiga men mycket vänliga och bekväma. Flera olika Pattaya hotellområden utvecklas fortfarande och nya komplex uppstår på de mest häpnadsväckande stränder. Beroende på resebudget kan man välja fullkomlig lyx eller välja något simpelt. Kom bara ihåg att detta är en populär destination och om du vill få det bästa stället måste du boka i tid och kan samtidigt njuta av dom lägre priserna vid tidiga bokningar.

Ta sig Hit

Det är lätt att nå Pattaya orten. När du kommer till Thailand, kan du välja att åka tåg, buss, taxi eller hyra en egen bil på Subvarnabhumi flygplats. Det borde inte ta mer än 1, 5 timmar att ta sig från flygplatsen till Pattaya och vägarna är nya och säkra att resa på. Gatuskyltarna är också lätta att följa eftersom de har information på engelska för turister att förstå vart dom är på väg. När du väl ser skylten Välkommen till Chonburi så kommer du snart uppleva den mest fantastiska platsen på jorden!

Speciella attraktioner

Det är inte svårt att hitta vad man ska göra i Chonburi Provins, men du kan märka att tiden är begränsad när man ser alla möjliga attraktioner. Planera i god tid före resan och se till att plocka platser som kommer att vara lämpliga för dig och din familj. En bra idé är att besöka Institute of Marine Science. Detta är ett museum med akvarium som återger livet sett i havet utanför kusten. Ett besök på museet är en härlig start och ett bra val om du reser med små barn som kanske inte kan åka på dykturer och se alla arter i deras naturliga miljö. En annan härlig familje attraktion är Khao Kheaw Open Zoo där du kommer att träffa djur som flodhästar och giraffer. När du är färdig att gosa med sällsynta djur kan man njuta av allt som havet har att erbjuda. Detta inkluderar tuffa vattensporter, tid på stranden, och naturligtvis, kulinariska upplevelser på olika restauranger som Pattaya har att erbjuda. Sevärdheter, dofter och känslor i Pattaya regionen gör att många beskriver platsen som himmelriket på jorden.

Dela: