logo

Annonser:

Annonsera ditt asien uthyres boende
Lista ditt Thailands reseföretag

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor

Destination Koh Tao in Thailand

Sköldpadde ön (Turtle Island) är bokstavligen vad Koh Tao betyder, och medan du kanske inte upptäcker några sköldpaddor kommer du med största säkerhet njuta av vistelsen. Det är en ö som lockar stora mängder turister från hela världen till vissa av öns platser, andra ger dig en känsla att vara på en plats knappt rörd av människan. Det finns så mycket att göra och se på Koh Tao, och det är därför många kommer tillbaka år efter år. Titta på solnedgången medan du njuter av en måltid precis vid stranden eller ta en tidig morgon promenad över härliga klippor är bara två exempel på saker som du kan göra och uppleva på Koh Tao. Läs vidare för att lära mer ...

Paradiset för Dykning

Det spelar ingen roll om du redan vet hur man dyker eller om du funderar på att behärska denna sport som tar dig djupt ner i havet, på Koh Tao har du alla möjligheter i världen att lära och förbättra dina kunskaper. Det finns dykskolor över hela ön och kurser ges på olika språk. När du är klar med en kurs får du ett PADI eller SSI dykcertifikat som är giltigt i resten av världen. Ännu viktigare, kan du gå för riktigt coola dykutfärder i de närliggande vattnen. Undervattensvärlden utanför kusten är helt enkelt fantastiskt och något som du inte vill missa så dykning är ett måste när du besöker denna ö.

För människor som inte är så förtjust i att ta sig djupt underytan, är snorkling ett bättre alternativ. Detta är också något som en hel familj kan njuta av tillsammans. Det finns gott om grunda stränder kring denna ö och om du frågar en lokal person kommer du snart få reda på vart de bästa platserna för snorkling ligger belägna. De båtturer för dykning kan också kombinera dykning med snorkling så det är möjligt att göra detta till en familjeutflykt med något för alla att njuta av tillsammans.

Andra Sevärdheter

Du behöver inte vara en dyknings entusiast för att njuta av en semester på ön. Det finns många andra attraktioner tillgängliga och du behöver bara se till att ha tid att utforska dom. Hyr en motorcykel och kom ut på vägarna för att se mer av ön. Det finns gott om platser att bara förundras över utsikten. Gå för en picknick och gör det till en romantisk upplevelse för två. Ön är en mycket romantisk plats och även ett populärt val för par som väljer att gifta sig i Thailand. Du kan ordna ceremonin lokalt eller att allt tas hand om innan du ens anländer.

En vandring i djungeln på ön kommer att bli en riktigt speciell upplevelse. Du kommer inte se andra människor samt ljud och dofter kommer att få dig att känna som om civilisationen är långt borta. Det finns gott om guidade safariturer där du kan få mer information om vad du ser på din tur. Om du vill lämna ön och utforska kusten och närliggande öar, kan du göra detta med arrangerade båtturer. Dessa kan vara för en heldag eller bara för ett par timmar efter dina behov och budget. Det finns också gott om idrott på ön. Spela minigolf eller lära sig några nya vattensporter på stranden. Varje strand har aktivitetscenter för dykning och vattensporter där du hittar en lärare och den utrustning som behövs för aktuell sport.

Sova och äta

När du anländer till Koh Tao, kan du alltid hitta någon typ av boende, men under högsäsong kan det vara svårt att hitta en plats som är till fullo för din smak kanske. Det är bättre att boka ditt hotell eller lägenhet före ankomsten. De mest populära områdena på ön är Sairee Beach och Chalok Bay, och om det är där du vill bo är det viktigt att boka i förväg för att få högsta möjliga komfort till de bästa priserna. De flesta restauranger på ön serverar traditionell thailändsk mat och många gånger kommer det färskt från havet. Du hittar allt från snabbmat till lyxiga restauranger med intressanta menyer. Äta på stranden under en stjärnhimmel är både romantisk och avkopplande samt något du kommer att hålla som ett kärt minne.

Dela:

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Annonsera ditt asien uthyres boende