logo

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Lista ditt Thailands reseföretag

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Annonsera ditt asien uthyres boende

Destination Koh Samui in Thailand

Den perfekta platsen för hängmattan - det är vad du kanske tror när du ser dom vackra kokospalmer vajar i vinden på Koh Samui. Thailands tredje största ö, Koh Samui, har vuxit exponentiellt i popularitet med resenärer sedan början av 1990-talet, och är nu den näst mest populära thailändska destination efter den världsberömda ön Phuket. Medan flera av dess stränder redan är ganska kommersialiserade, speciellt Chaweng och Lamai, finns det fortfarande många kilometer fridfulla och vackra vita sandstränder, som flankerar i det glittrande azurblå havet i Gulf of Thailand.

Stränder och vattensport

Faktum är att stränderna är den främsta attraktionen på denna fridfulla ö, som har en mycket mindre utvecklad turist scen än några av sina grannar. Några av stränderna har en hel del barer och därmed något av ett partaj rykte, men det finns massor av områden där sol, sand och surfa är den främsta formen av underhållning. Som ett resultat tenderar Samui bli populärt hos en äldre publik, liksom familjer som reser med sina barn.

Vattensporter är en viktigt fokus för de flesta besökare till Koh Samui. Dykning är populärt här, likväl faktiskt över hela Thailand, även om vissa turister rapporterar att sikten lokalt på några av stränderna på Samui inte är den allra bästa. Vindsurfing, kitesurfing, segelbåtar, kajakpaddling, snorkling och sötvatten fiske är några av de vattenbaserade aktiviteter som åtnjuter semesterfirare från alla åldrar på ön.

Aktiviteter och sevärdheter

Andra utomhusaktiviteter är också med i en stor del av bilden för resenärer till Koh Samui. Bergsklättring upp för en brant klippvägg är för dom starka och modiga. Eller få dig i form genom att hyra en mountainbike och gå en guidad cykeltur för att utforska det paradis som är Samui. Om du föredrar en annan typ av sadel, finns det också guidade turer på hästryggen. Hur låter en fin galopp längs stranden för dig? Från spänningen i ett bungyjump till lugnare spelet golf (plus minigolf och även roliga nya fot driven spel som heter - vad -? Fotbollsgolf), kan du vara säker på att hitta en sport som tilltalar dig. Och en stor del av dessa är familje vänliga.

När det gäller att stimulera dina ögon, får du lära dig att det finns flera vattenfall att beundra - och svalka av dig i om det tjusiga träffar dig. Ett fantastisk akvarium och Tiger Zoo kommer att glädja både unga och unga i sinnet. Wildlife (vildlivet) älskare kommer också att uppskatta fjärils trädgården och det närliggande insektsmuseum, ormshower samt shower med apor. De lokala buddhistiska tempel är viktiga för deras kulturella värde.

Innan det upptäcktes av turister, var Koh Samui största industri jordbruk, och du kan fortfarande njuta av några läckra färsk plockade frukter, särskilt kokos, durian och Lang san. För mer omfattande måltider, prova några av de många restauranger ön har, som erbjuder lokala priser - de typiskt starkt kryddade södra Thailands rätter, såsom hot indisk curry stil - samt mat från hela världen. Fisk och skaldjur är naturligtvis med på de flesta menyer, men under toppen av turistsäsongen, tenderar utbudet att vara begränsat. Senare på kvällen kan du kolla in nattklubbarna i Chaweng, som är känt för att vara livliga, även stökiga, eller välja en lugn sängfösare i en av de mindre strandområden.

Eftersom Samui är en ganska stor ö med ett stort utbud av turistboende, gäller det först och främst att välja vilken strand du föredrar att bo på. En mängd olika hotell, från toppen lyxiga resorter och hotell till mycket enkla, är tillgängliga för att passa varje budget. Det finns också några gammal stil billiga strand bungalows som fortfarande är verksamma.

Dela:

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende