logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Annonsera ditt asien uthyres boende
Mexikansk restaurang Koh Samui

Destination Koh Phangan i Thailand

Adressen till det berömda Full Moon partyt är Koh Phangan, och denna ö har blivit alltmer populär även bland resenärer som söker lugn och frid i orörd natur. Denna ö ligger mellan Koh Samui och Koh Tao, och från dessa öar är den lätt att nås med båt. Det är sant att "partyön" lockar många backpackers som är glada att sova på stranden efter en natts dans i sanden, men det har mycket mer att erbjuda även för dem som vill koppla av på avskärmade stränder där livet fortfarande är som det alltid har varit.

En bekväm vistelse

Många väljer att komma med båt från de närliggande öarna när tiden är inne för fullmåne party, andra ser charmen i Koh Phangan för en längre vistelse. Det finns gott om bra val för boende. Du kan räkna med bekvämt boende precis vid stranden med tillgång till pooler och allt som du behöver för att koppla av. Många av de hotell och bungalows kombinerar hög standard med den thailändska gästfriheten som gör att din vistelse känns personlig och varm. Det är varmt okej, så det kan vara klokt att boka ett rum eller hotell med luftkonditionering eller åtminstone en fläkt, även om du bara kommer för en kortare vistelse. Många av hotell ägarna föredrar bokningar för längre perioder, och om du bara letar efter en eller två nätter för att fånga fullmoon partyt skulle det vara bättre att boka i förväg och inte stå utan en plats att sova när du är redo att lämna stranddansen bakom dig för lite avskildhet och vila.

Fantastiska stränder och andra sevärdheter

Denna ö har några häpnadsväckande sevärdheter och stränderna är kända för att vara avskilda och rena. Detta är en härlig plats att bara koppla av i den rogivande havsbrisen eller upptäcka undervattenvärldens liv och underverk. De grunda vattnen är utmärkta för snorkling, men var medveten om tidvattnet för att inte komma in i farliga situationer. Om du söker dig inåt i landet kommer du att kunna se vattenfall, besöka nationalparken, besöka det lokala elefantläger eller prova bågskytte på bågskytte klubben. Du kan hyra en motorcykel för att ta dig runt öns vägnät och det är en bra idé om du vill uppleva inlandet på ett roligt och sportigt sätt.

Full Moon Party

Det kan inte förnekas att den främsta attraktionen på denna ö är Full Moon Party på Haad Rin Beach. Detta party, (fest) sker när det är fullmåne och det har blivit en stor attraktion för turister från hela världen. Full Moon Partyt som har dragits med ett dåligt rykte av droger och uppförande, men detta har ändrats. Idag finns det gott om poliser som patrullerar området och du kommer att finna ett party som är drogfritt. Det roliga med hög cool musik och dans pågår fortfarande men oroliga föräldrar kan koppla av, det är inte längre ett farligt evenemang att delta i!

Om du inte kan hitta ett boende att sova på under Full Moon Party, kan du välja att resa hit och lämna Koh Phangan med en av båtarna från dom närliggande öarna. Ordna din resa med ett båtbolag och öppen tid för din returresa. Det är ett smart sätt att njuta av festen utan att behöva sova på stranden när det väl är över. Dessa båtturer brukar köras hela natten. Kom bara ihåg att partyt på Koh Phangan besöks av alla typer av människor och du kan aldrig lita på den vänliga anda och attityd att thailändare skall beskydda dina värdesaker. Ta bara med de pengar som du behöver för partyt, och förvara dom på ett säkert ställe samtidigt som du upplever strandpartyt som har gjort Koh Phangan så känt bland många människor som söker det goda livet.

Dela:

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende