logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Mexikansk restaurang Koh Samui

Destination Koh Lanta i Thailand

Är du den typen av person som föredrar stranden än trängas på puben? Nå, då är du typen av person som kommer att älska fredliga Koh Lanta. En favorit för den äldre publiken, familjer som reser med barn, dykare och sökande efter lugnet, egentligen är Koh Lanta två intilliggande öar inklämt mellan Phi Phi öarna och fastlandet i södra Thailand i Andaman havet. Koh Lanta Yai (stora Koh Lanta ön) är turistmålet, och dess granne, Koh Lanta noi (Lilla Koh Lanta ön) är hem för kommun distrikts kontoret. Koh Lanta är ganska outvecklad i jämförelse med områden som Phi Phi öarna och Phuket, lämnar sina nio vackra sandstränder, kantade med koraller, till stor del orört. Bortom stränderna ligger höga, kala kullar som är täckta med grönskande natur regnskog – inte förvånande eftersom ön får mer regn varje år, till och med mer än dom flesta andra blöta delar, av monsunregnet runt om i Thailand.

Njut av stränderna

Medan de största stränderna ligger på den västra sidan av Koh Lanta finns det också några mycket avskilda stränder på öns sydligaste spets, på otillgängliga vägar. Emellertid kan äventyrliga typer våga köra med antingen 4 hjulsdrivna fordon eller cykel, för att verkligen känna att de har fått komma bort från allt. Vattensporter är något mer begränsad i variation än i flesta av landets andra turistorter. Däremot kan du fara på snorkling eller dyknings utflykter och utforska den berömda Hin Daeng (Red Rock), kallas så eftersom under havsytan, är det täckt med koraller i en slående röd färg. Grottdykning och vrakdykning med en guide kan ordnas. Du kan också njuta av havskajak eller båt så kallad (long tail) för att se blomstrande mangroveskogar och de mystiska havsgrottorna. Hyra longtail båt för en halv eller heldag - eller nattetid – samt för fiske utflykter.

Andra roliga och aktiva sätt att fylla upp din semester på Koh Lanta är med elefant turer (trekking) runt öns unika landskap, enkel och underhållande strand hand tennis, gym, träning i Muay Thai (traditionell thailändsk boxning, en kampsport fylld med ceremoni) eller roliga Thai matlagnings kurser som lärs ut direkt på stranden.

Möt havets zigenare

En ovanlig Koh Lanta erfarenhet är ett besök till det antika Sanga-U Village, hem för Uraklavoy (havszigenarna), vars sätt att leva har sina rötter i harmoni med havet. De tjänar sitt uppehälle genom att fånga hummer och andra skaldjur samt samla fågelbon för en kinesiska delikatess (fågelnäst soppa). Dessa mystiska invånare sen många generationer på Koh Lanta har sitt eget speciella språk, liksom legender, ceremonier och seder. Deras "Loi Rua" eller "flytande båt" ceremoni tros bli av med otur och är väl värd att bevittna.

Havets zigenare är bara en av flera folkslag som lever tillsammans på Koh Lanta. När du reser hit, kan du gissa på de olika kulturerna som är representerade på ön. Du kommer att upptäcka buddhistiska tempel, muslimska moskéer, kinesisk stil av byggnader och thailändsk traditionell arkitektur. Alla dessa byggnader och stilar tycks samexistera på denna lilla ö i harmoni, precis som de olika människor som byggde dem. I själva verket firas en annan ceremoni, den årliga Laanta Lanta Festival, i gemenskap av alla folkslag utbredda på Koh Lanta.

Shoppa och äta

Shopping på ön, liksom livet i allmänhet på Koh Lanta, tenderar det mesta mot den enkla sidan. Du kommer inte hitta några oöverskådliga gallerior eller gigantiska varuhus här. Om du är på humör att ta dig tid och titta runt, kan du finna en "one of a kind" skatt, till exempel en handgjord hängmatta, att ta tillbaka hem med dig. Andra handgjorda varor värda en andra blick är lädervaror, kläder (särskilt saronger), väskor, keramik och vackra smycken tillverkade av lokala material.

När du börjar känna hunger, är strandens restauranger en trevlig lösning, särskilt om du vill titta på solnedgången medan du njuter av din mysiga middag. Men det lönar sig att lägga märke till var det thailändska folket väljer att äta. De kommer att gå till restauranger på bakgator nästan lite gömda. Här är priserna låga och kvalitetens äkthet är hög. Detta är thailändsk mat så som det bör vara - beredd från enkla goda kvalitet ingredienser, kryddade med en generös hand och serveras med kärlek.

Även om det finns några 5 stjärniga lyxhotell på Koh Lanta, är det mesta av hotellen ägda av familjer – samt både familjevänliga och prisvärda. Strukturen är oftast tillverkade av naturliga lokala material, som speciellt trä och bambu, för ögat både autentisk och attraktivt. Strand Bungalows, fanns en gång i tiden över hela landet, går fortfarande att finna i stora antal på ön, även om de har dött ut i dom mer utvecklade turistområden som Phuket.

Dela:

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor