logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Mexikansk restaurang Koh Samui

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Annonsera ditt asien uthyres boende

Destination Koh Chang i Thailand

Den långsamma ljuva livet, det är vad du kommer att njuta av på Koh Chang, eller Elefantön (kallad så på grund av sin tjocka ö form), ligger i havet Gulf of Thailand. Livet på denna vackra ö rör sig i sävlig takt. Inte så många år sedan var Koh Chang praktiskt taget okänt för västerlänningar. Sen upptäcktes ön av backpackers, och idag har det blivit ett mycket populärt turistmål. Du kan fortfarande njuta av dom fantastisk vita sandstränder som ligger främst på den västra sidan av Koh Chang. Koh Chang har fortfarande sin stjärnglans och fantastiska natur i form av höga berg, branta bergsklippor, hisnande gröna regnskog, mousserande vattenfall och färgglada korallrev. Större delen av ön, bort från strandområdet, är skyddad som en del av Mu Koh Chang naturreservat.

Fantastiska stränder

Under det senaste decenniet eller så, har utvecklarna jobbat hårt med nya hotell för att kunna tillgodose turister från västvärlden med bra hotell anläggningar. Förmodligen området där det är som mest uppenbart är vid North White Sand Beach det största utbyggda området på Koh Chang som har hundratals hotell, restauranger och alla möjliga typer av butiker för turister. (Detta är bra om du vill ha massor av nattliv och shoppa souvenirer.) Den mindre utvecklade grann stranden South White Sand Beach, men det saknar den fantastiska stranden som North White Sand Beach är med all rätt berömd för.

Om du föredrar en lugnare strand, oroa dig inte. Koh Chang är en ganska stor ö, med ett antal avskilda stränder, perfekt för både bad och avkoppling. För ett större antal vattenrelaterade aktiviteter, prova simma med delfiner i Chantaburi eller undervattens kul som snorkling eller dykning. En spännande Koh Chang erfarenhet är vrakdykning, ner i havet Gulf of Thailand till avgrunden för att undersöka ett av de hundratals förlista fartyg som är dolda under vattenytan. Du kanske också vill hyra en segelbåt eller registrera dig för en guidad havskajak expedition.

Utforska ön

På land kan du utforska ön på ett antal olika sätt. Djungel vandring (trekking), med en ranger, kommer att ge dig en chans att beundra den naturliga skönheten på Koh Chang. Koh Chang har en uppsjö av fantastiska vattenfall. Hur tycker du ett "vattenfall till vattenfall" vandring passar för dig? Denna populära heldags vandringen startar från Mayom Vattenfall, nära Mayom Pier till Khlong Plu Vattenfall, den enda vattenfallet på den västra sidan av ön. Rep och sele används för trädklättring ger en spännande fågelperspektiv över din omgivning. Alternativt, beundra natur scenen från en cykel eller ovanpå en elefant. Utöver de vackra landskap, är Koh Chang hem till några fantastiska vilda djur. Titta efter exotiska fåglar, ormar, rådjur, vildsvin, makaker (även känd som rhesusapor) och vilda elefanter.

Mat och boende

Du kommer att hitta ett bra sortiment av restauranger på de olika stränderna. Majoriteten serverar traditionell thailändsk mat - varm, kryddig och smakfull, baserad på massor av curryrätter, nudel rätter och ris. Lokalt fångad färsk fisk och skaldjur är huvudrätten i många menyer. Det finns också några platser med internationell mat som det franska eller italienska köket. Du kommer också vilja kolla in strandbarerna, där du kan sitta och titta på solnedgången över vattnet medan du smuttar på en drink. Mycket mindre fest ö än några av sina grannar, Koh Chang Lonely Beach börjar ändå att fånga den yngre publiken med en plats för strandpartyn, fest och dans.

Boende på Koh Chang erbjuds allt från exklusiva lyxhotell till mycket enkla boenden. Priserna är lika varierande, så du bör inte ha några problem att hitta ett rum som passar din budget och dina behov, oavsett om du är en familj som reser med små barn eller en ungdomlig soloresenär.

Koh Chang klimatet är typiskt thailändskt, med varmt fuktigt väder och temperaturer i genomsnitt runt 35 grader varmt. Regnsäsongen är sen sommaren och tidiga hösten. Den bästa tiden att besöka är mellan november och mars, då det är relativt svalt, och du kommer att vara bekväm under vandring och turer. Res till ön med buss eller flyg och färja och när du är där kan du fara runt med songthaew (en flakbil med passagerar bänkar med stöd för ryggen som är den kommunala kollektiv trafiken), tuk-tuk (en privat motordriven liten rickshaw), en hyrd motorcykel eller lifta.

Dela:

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Annonsera ditt asien uthyres boende
Lista ditt Thailands reseföretag