logo

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Annonsera ditt asien uthyres boende
Lista ditt Thailands reseföretag

Destination Khao Lak in Thailand

Underbara stränder sträcker sig 30 kilometer längs Andaman havets kust, välkommen till Khao Lak. Denna resortort på den västra kusten av Thailand är känd som den lugna kusinen till partyön Phuket. Den kommer att ha obeskrivlig vädjan till alla resenärer som söker lugn och orörda stränder med vit sand och det azurblå havet. De livliga men ändå hälsosamma atmosfär och tomma stränder gör den till en Thailand semester destination särskilt lämplig för familjer.

Från katastrof till en ljus framtid

Naturligtvis kommer världen aldrig att glömma den dagen år 2004 som den otroliga kraften i havet kändes när Khao Lak drabbades av en tsunami, en enorm våg med en helt förödande effekt. Nu har Khao Lak byggts upp igen, och alla fysiska spår av den seismiska vågen är borta. Livet är tillbaka till det normala - lugn och sorglös. Dock har folk i Khao Lak svarat genom att öka deras medvetenhet om nödvändigheten av att skydda ekosystem som mangroveskogar och sanddyner som skydd för kusten. Tsunamin Memorial Park grundades till minne av offren för den naturkatastrofen.

En mängd aktiviteter i Khao Lak står i centrum runt stranden. Naturligtvis, simning och sträcka ut sig i solen på ren vit sand, med en gigantisk halmhatt på huvudet och den senaste storsäljaren och en sval drink i handen, rangordnas nog som nummer ett på listan för dom flesta turister till denna lugna semesterort. Men när du väl lagt ifrån dig ditt stressiga arbete och vintern som du tog med dig, kommer det suddas ut av njutningen, kanske du kan vara redo för något lite mer äventyrligt.

Utforska Vattnen

Snorkling i världsklass och dykning som du kan utforska med fantastiska färgglada korallrev och exotiska fiskar som gömmer sig under havsytan. Aldrig utfört någon av dessa sporter? Oroa dig inte, det är två aktiviteter som kan avnjutas av roliga kärleksfulla människor i olika åldrar och på allas nivåer och förmåga (vilket gör dem perfekt för familjer!) Och lektioner för nybörjare är både prisvärda och lättillgängliga. Om du vill gå ut med en grupp, har du ett brett val av utflykter som bara varar ett par timmar eller äventyrs utflykter på flera dagar. Vrakdykning, utforska vrak som ligger dolda i botten av havet, är en spännande variant på ett tema och väldigt populär semester verksamhet i Thailand. Eller varför inte hyra en surfbräda ta an de stora vågorna som bryter in mot stranden i Khao Lak området?

Om du föredrar aktiviteter som äger rum på toppen av vattnet, snarare än i vattnet, ta en skön tur på en traditionell sydostasiatiska longtail båt, en stor kanot som drivs av en bilmotor med lång propeller (!) Och skugga från solen av en baldakin. Eller prova på kanotpaddling eller bambu rafting - skumma över vågorna på en enkel flotte gjord av bambu pinnar ihoppsatt tillsammans och stakas fram med hjälp av en lång käpp, en annan typisk gammal sydostasiatiskt transport medel.

Bambu forsränning kombineras ofta med ett annat ganska ovanligt transportmedel - elefant. Det kan låta konstigt för västerländska öron, men ridning på tränade elefanter är faktiskt ganska bekvämt sätt att ta sig runt på de slingrande djungelspår i Khao Lak. Det är också mycket bekvämare än det kanske låter som, eftersom du kommer att sitta ovan på din elefants rygg i en vadderad stol en grej byggd för två passagerare. (Hmm ... kan kanske vara en romantisk smekmånad idé.) Detta är en fantastisk tillfälle att knäppa fina foton och visa upp hemma. Och om du vandrar med hjälp av en elefant eller till fots, se till att besöka en av de många vackra vattenfall i området. Om du är varm från alla dina ansträngningar och strapatser, bara att hoppa i för ett uppfriskande naturlig dopp.

Sport på ön

Du kanske blir förvånad över att Thailand har ett antal mycket respektabla golfbanor. Bara 10 km söder om Khao Lak, hittar du Tap Lamu Navy Golf Course, där du kan hyra golfklubbor, golfbil och en caddie. För familjer med små barn, eller för unga i sinnet, kanske minigolf kan vara sportens val. Du hittar spännande djungel tema minigolfbanor några km norr om Khao Lak.

Thaiboxning (Muay Thai) är en mycket populär publiksport, vilket har all berömmelse internationellt. Det liknar mer en kampsport än västerländsk traditionell boxning, med utarbetad ceremoni och långa traditioner. Titta på en Muay Thai match som åskådare (prova gärna en ringside plats) eller ta lektioner med en professionell och lära sig Thaiboxning själv.

Övernattning i Khao Lak? Eftersom detta är ett hotell och resort destination, finns det ett brett utbud av boende. Khao Lak stad är lättillgänglig och har ett antal exklusiva semesteranläggningar, liksom enklare som passar alla plånböcker. Nang Thong är ett stort och populär strand område nära huvudvägen, norr om nationalparken, här hittar du en välutvecklad turist infrastruktur med hotell, restauranger, närbutiker och reseföretag. Till norra Nang Thong är den lite lägre prisbilden, med turist vänliga, Bang Niang Beach.

Hotell och Mat

När det gäller mat, återigen finns det något för alla. Fem stjärniga hotell restauranger kommer att erbjuda dig en lyxig upplevelse, men det finns också gott om prisvärda restauranger på stränderna. Fisk och skaldjur är färskt och rikligt. Traditionell thailändsk ris-eller nudel-baserade rätter ger dig en snabb måltid i en skål. För en annan sorts mat erfarenhet, kolla in söndagens basar i Takua Pa, en 12-talets marknad, där du hittar alla typer av frestande delikatesser, både råa och kokta.

Dela:

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Thailand golf tours och golfbanor