logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Mexikansk restaurang Koh Samui

Destination Hua Hin i Thailand

Hur skulle du vilja tillbringa din semester på en semesterort som passar för en kung? Hua Hin är en badort vid havet Gulf of Thailand ca 2 ½ timmar söder om Bangkok med bil. Denna vackra fyndort har skillnaden av att vara en semester plats populär inte bara bland utländska turister, utan även av thailändska invånare. Bhumibol Adulyadej, den regerande kungen av Thailand, verkar vara en beundrare av Hua Hin, så mycket att han gjorde Klai Kangwon Palace i denna badort till sin permanenta kungliga residens under 2007. Om du vill uppleva en rofylld fantastisk sandstrand och underbart himmelskt vatten, kanske tillsammans med några kungligheter, är detta platsen för dig. Ligger på den lugnare västra sidan av viken, är Hua Hin den äldsta semesterorten i Thailand, med ett mer stillsamt rykte än några av de berömda party städerna. Det är bra för föräldrar med barn eller par som söker en fredlig tillflyktsort.

Strandpromenader

Du kan gå - helst barfota - längden på Hua Hins strand, som är en enda sträcka av vit mjuk sand, cirka 5 kilometer lång. Naturligtvis simma i det smekande varma vattnet är en favorit aktivitet, eller vilande på en solstol och låta dina bekymmer glida försiktigt bort. Skulle du känna dig lite mer företagsam, kanske du vill prova på en kryssning, som du kan säga är en av Hua Hins specialiteter. Det finns havskryssningar, kryssningar i floden, fiske kryssningar, bläckfisk fångster, "gröna" eco kryssningar, kryssnings middagar och även romantiska "gifta sig på en båt" kryssningar.

Andra aktiviteter som fokuserar på havet är många och varierande, mestadels på stranden strax söderut eftersom Hua Hin strandens huvudområde har uppskjutande klippor strax under ytan i viken. Kiteboarding, vindsurfing, vattenskidor, vattenskoter, paragliding, snorkling, dykning eller bananabåt - vilka av dessa är din njutning?

Särskilda aktiviteter

Bort från vattnet, utforska omgivningarna till fots, med cykel eller på ryggen av en ponny ... eller kanske en elefant. Guidade vandringar är ett fantastiskt sätt att se det frodiga tropiska landskapet och kanske ett sätt att få nya vänner. Golf, kampsport och gokart utgör en blandad kompott av utomhussporter för dig att prova. Naturligtvis finns det vissa som shopping är en sport, de kan njuta av spänningen i "jakten" på rustika lokala basarer, däribland ett par av Thailands berömda natt marknader, eller på exklusiva köpcentrum.

En "Missa inte" verksamhet som är unik för Hua Hin är en titt på dom lokala palats. Medan Klai Kangwon Palace, hem till kungen och drottningen, är stängd för allmänheten, dess attraktiva manikyr grunder, prydd med javanesiska konst, är öppen för ett par timmar på eftermiddagen för promenader och joggare. Visa din respekt genom att bära skor och blygsamma kläder, tack! Den traditionella gyllene teak Maruekatayawan Palace, strax norr om Hua Hin, kan besökas dagligen för en inblick i den kungliga historien i Thailand.

Dags för mat

När det gäller mat, kommer ditt största dilemma vara att välja vad och var du ska äta bland de många val. Även efter att du har valt en restaurang - ett elegant hotells matsal eller en mer blygsam kvarterskrog, kan du få en enorm flersidig meny med läckra klingande rätter som på beställning. Men ett annat alternativ - om du inte är förvirrad nog redan - är traditionell mat från gatan, med populära thailändska specialiteter. (Kom ihåg Hua Hin är en semester plats för invånarna i Thailand och utlänningar.) Om du är redo att trotsa några eldiga heta delikatesser, är detta en chans att känna sig som en riktig thailändare i några minuter. Nattlivet är mindre fartfyllt än på många andra platser, även om det finns ett litet kvarter för barer och nattklubbar in vid hotell Hilton.

Besluta om var du vill bo och det erbjuds en uppsjö av val. Många turister väljer en all inklusive paket på ett lyxhotell, där du kan boka den ultimata njutningen, en villa med egen privat pool. Detta är ett underbart alternativ för familjer. (kanske erbjuder även en mamma - och kanske pappa också? Möjlighet att njuta av flera speciella spabehandlingar, såsom traditionell thailändsk massage Det finns gott om hotell för mer blygsamma budgetar också, liksom vissa motell fynd och prisvärda pensionat.

Dela:

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Lista ditt Thailands reseföretag

Annonser:

Annonsera ditt asien uthyres boende
Thailand golf tours och golfbanor