logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Thailand golf tours och golfbanor

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Annonsera ditt asien uthyres boende

Destination Chiang Mai i Thailand

Huvudstaden i norr, Chiang Mai, är thailändarnas stolthet, och denna historiska stad lockar turister som vill uppleva mer än bara stränder under sin semester till Thailand. Beläget i norra foten av Himalaya bergen, erbjuder Chiang Mai en fantastisk upplevelse av natur och kultur. Detta är den femte största staden i Thailand och den huserar hundratals tempel vilket gör det till en riktig njutning för ögat. Maten som produceras är lika förtrollande med unika rätter som gräshoppor och silkesmaskar. Trots turismen har staden förblivit en lugn plats att besöka. Detta innebär att du kommer att ha bekvämligheten av lyx hotell och annat boende samt fortfarande kännas som om du besöker ett mystiskt och magiskt plats.

En charmig stad

Sju hundra år sedan var Chiang Mai hjärtat av den gamla Lana kulturen. Det fina med denna särskilda kultur och tid är att den fortfarande lever på och det kan kännas som man kliver rakt in i denna charmiga stad och landskap. Staden är omgiven av berg och detta bidrar till känslan av exklusiv charm. Ursprungligen var det mycket svårt att nå denna plats, men i dag kan resenärerna njuta av moderna färdmedel för att nå staden som fortfarande känns så gammal. Detta är en semester glädje och en destination för resenärer från hela världen. En hel del av stadskärnans liv kretsar runt templen och du hittar massor av olika möjligheter att uppleva dessa platser som sprudlar av livligt liv och aktivitet snarare än tysta reliker från det förflutna. Se till att klä sig rätt. gäller i Thailand både män och kvinnor som förväntas klä sig anständigt runt templen och det innebär att du måste lämna dom bekväma shortsen på hotellrummet och täcka upp nakna delar av kroppen!

Tempel som Wat Ton Kwen och Vad Chedi Luang är imponerande strukturer med artistiska dekorationer och former som kommer att kittla i din fantasi. Se till att komma under en av de festivaler där lokalbefolkningen kommer ut och skapar unika upplevelser. Du kommer att ingå i live framträdanden på gatorna och få en känsla av den livsstil som alltid har varit en del av denna plats. Lokalbefolkningen är kända för att vara mycket vänliga, och du kan kommunicera med de flesta i enkel engelska för att lära dig mer om deras liv och tro.

Konst och aktiviteter

Det finns alltid något att göra i denna stad. Du kan enkelt gå runt och uppleva byggnader och tempel och lära dig mer om dess historia. Om du är fast i mitten av Songkran festivalen får du ta ombytes kläder med dig. Denna festival blötlägger alla personer med vatten. Det är mycket roligt och annorlunda upplevelse. Yi Peng Festivalen är en lugnare händelse där speciella rislyktor som stiger till himlen släpps i en mycket speciell ceremoni. Himlen blir ett tak av gyllene ljus under denna tid, och det är något du kommer att minnas för resten av ditt liv.

De kreativa färdigheter folk från Chiang Mai är välkända för. Här kan du se hur deras hantverk bearbetas livs levande och även köpa saker att ta med hem som souvenirer. Lokalbefolkningen skapar konst och föremål från material av trä, metall och tyg. De unika producerade tyger har fantastiska färger och en underbar textur. När natten faller kanske du vill tillbringa tid på ditt hotell och njuta av spabehandlingar eller en sen natts bad under stjärnorna. Du kan också välja att ge dig ut för att upptäcka de många restauranger och barer som serverar läckerheter och näringsrik mat med tillbehör.

Precis som på många andra ställen i Thailand, kan du välja att besöka en djurpark och möta sällsynta djurarter på nära håll. Är du redo för att gosa lite med en tiger? Allt är möjligt i denna stad! Golfare kan hitta en modern golfbana att öva på och shoppare kommer också njuta av moderna köpcentrum med det senaste från modevärlden. Om du funderar på att köpa lokal konst och hantverk, bör du besöka Walking Street där det säljs till attraktiva priser. Besök Maesa Elephant Camp och titta på elefanterna som visar sina konstnärliga sidor eftersom de skapar sin egen elefant konst.

Planera ditt besök

Det är möjligt att tillbringa en hel semester för ett besök i Chiang Mai och de flesta som kommer hit inser att de behöver gott om tid att uppleva allt som staden har att erbjuda. De omgivande bergen erbjuder också möjligheter som elefantridning och vandring (trekking) och många andra spännande utomhus aktiviteter. Om du vet att detta är den enda gången som du kommer att besöka staden borde du ge den gott om tid. Se till att boka ett hotell innan du anländer för att få de bästa priserna och den komfort som du letar efter. Det rekommenderas också att kontakta en lokal guide eller resebyrå för att få guidade turer och unika insikter i den lokala kulturen och traditioner. Numera är det fullt möjligt att nå Chiang Mai med flyg, väg eller tåg, så det kan säkert vara en del av en större resplan för att upptäcka norra Thailand.

Dela:

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Mexikansk restaurang Koh Samui

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende