logo

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Thailand golf tours och golfbanor
Mexikansk restaurang Koh Samui

Destination Bangkok i Thailand

Välkommen till Krung Thep. Detta namn, som betyder "Änglarnas stad", är vad thailändarna kallar sin huvudstad, känd för utlänningar som Bangkok. Bangkok är en blomstrande stad, stor jämfört med andra städer runt om i Thailand, med 14 miljoner människor i Bangkoks huvudstadsregion. Trots sin snabba tillväxt i befolkning och infrastruktur, har denna centrala Thailands metropol behållit sin attraktion som rankar den bland världens främsta turistmål. Vare sig du besöker Bangkok i flera veckor, som en slutdestination för bara några dagar eller som en utgångspunkt till Thailands andra turistorter, hittar du attraktioner för alla smaker, ålder och budget.

Exotisk kultur

Många av Bangkok mest intressanta platser och händelser speglar den exotiska kulturen och långa historia i Thailand, tidigare känd som Siam. Thailands kultur påverkas starkt av majoritets religionen buddhismen. Buddhistiska helgdagar, kretsar främst kring händelser i livet av Buddha firas med gusto och deras datum beräknas enligt olika icke-västerländska kalendrar, så om du vill bevittna dessa festivaler, samla information innan du slutför dina resplaner.

"Wats", eller buddhistiska tempel, kan vara mycket detaljerade och vackra, bestående som några av de viktigaste sevärdheterna i Bangkok. När du besöker något tempel i Thailand, uppmanas besökarna att visa respekt för traditionen genom att bära anständig klädsel - både kvinnor och män - och ta av sig sina skor. Wat Arun (Temple of Dawn), Wat Benchamabophit (Marble Temple) och Wat Pho, det äldsta och största templet i Bangkok, är några av de mest välbesökta templen, samt Wat Phra Kaeo (Temple of the Golden Buddha), som ligger i samma komplex som det omåttligt populära Grand Palace. Detta palats är för dom officiella personerna av Thailands ärftliga monarki, och används för ceremoniella händelser, en samling av härliga traditionella stiliga byggnader, paviljonger och trädgårdar. Det är öppet för allmänheten dagligen.

Andra intressanta exemplar av thailändsk arkitekturen inkluderar Khamthieng huset, som flyttade från Chiang Mai till Bangkok för att bevara ett exempel på ett äkta teakhus i Lanna Thai stil konstruktion och Jim Thompson House, en vacker, traditionellt stil med ett mysterium. Jim Thompson, en amerikansk och stort fan av Thailand, blev mycket involverad i utvecklingen av Thai siden handeln i mitten av 1920 talet, tills han försvann spårlöst 1967. Nationalmuseet, nära Grand Palace komplex, är inrymt i en 1800 tals palats i sig och innehåller en fascinerande samling av thailändsk konst och artefakter från förhistorisk tid till nutid.

Moderna Bangkok

För att uppleva Thailand i dag - och hitta några gåvor att ta hem - besök en eller två av Bangkoks moderna köpcentra. Dessa multishopping strukturer är hem för butiker av alla slag, främst sofistikerade och exklusiva, säljande mode, accessoarer, böcker, möbler, utrustning och alla slags lyxvaror för konsumenter. Bäst av allt det ger en luftkonditionering och lite andrum från Bangkoks berömda värme och fuktighet. Ett annat sätt att övervinna värmen medan shopping - utan att betala lyxiga priser - är att kolla in natten marknader, roliga och annorlunda basarer som är verksamma under kvällstimmarna, ofta till 22,00 eller så. Eller prova en tidigt guidad morgon båttur på den gamla stilens flytande marknader, en fantastisk plats att köpa läckra tropiska frukter och grönsaker samt fräsch mat som tillagas i flytande kök.

Bangkok erbjuder ett nattliv som ofta beskrivs som den bästa i världen. Medan tidigare har det också märkts med ett rykte om sjabbighet men huvudstadens nattliga scen har uppgraderat sig själv. De olika tillgängliga underhållningar varierar från eleganta dansföreställningar, levande musik och cool jazz, till heta nattklubbar och laidback pubar till ja, ett levande Red Light District. Du behöver inte resa till München för att smutta på din favorit bryggda öl i en trädgård - de är överallt i Bangkok från november till januari. En annan ovanlig tjänst Bangkok erbjuder är mobila förfrisknings bilar - VW bussar som fungerar som improviserade barer, så vardagligt som en glassbil.

Restaurangen utbudet är lika varierande. Här hittar du nästan alla typer av internationella maträtter 24 timmar om dygnet, foodcourts, lyxhotell, utomhus marknader, kryssnings middagar och mycket mer. Traditionell thailändsk mat är en fest för alla sinnen - den kombinerar sött, surt, kryddig och salt smak i en pikant blandning. Gatumaten är överallt som du gärna kan prova, eftersom majoriteten är hygieniskt tillred och säker.

När du letar efter boende, kommer du att ha en massa alternativ, ännu en gång. Världsvana resenärer till Bangkok rekommenderar konsekvent att välja boende nära en skytrain station (tåg ovan mark), vilket gör det lätt att ta sig runt på sightseeing, shopping och nattliv. Bortsett från det, överväg dina behov (till exempel, lugnt, lämplighet för barn ... eller omvänt, massor av liv, fart och nya vänner) och din budget. Välj mellan bästa lyxhotell, mindre boutique hotell, budget hotell och vandrarhem. Du kan också planera dagsturer eller längre utflykter till öar med fantastiska stränder med underbar dykning och snorkling.

Dela:

Annonser:

Lista ditt Thailands reseföretag
Annonsera ditt asien uthyres boende

Annonser:

Mexikansk restaurang Koh Samui
Thailand golf tours och golfbanor